wandeltocht 800 jaar Dordrecht

Kenmerken

Dordrecht 800 jaar! Een prachtige levendige stad met een rijke historie die op veel plekken nog goed bewaard en zichtbaar is.

Speciaal voor de viering van 800 jaar stad wordt vanuit wijk de Staart-Oost een wandeltocht uitgezet voor bewoners van Dordrecht en daarbuiten. Voor wandelaars die cultuur én sportief bezig zijn willen combineren, of gewoon lekker willen wandelen in een mooie omgeving.

De tocht voert langs de oudste resten van één voormalig bouwwerk, de ruïne van huis ter Merwede. Daarnaast volgt een deel van de route de lijn van de stadsgrenzen van Dordrecht in vroegere tijden. U wandelt hierbij langs mooie en historische panden waaronder in ieder geval de imposante Grote Kerk.

De tocht wordt georganiseerd door stichting wandelsport Dordrecht eo en wsv de Dordtse Vierdaagse, daarnaast haken diverse vrijwilligersorganisaties aan bij dit gebeuren

De start van de wandeltocht zal zijn bij zorgcentrum de Merwelanden.

De routes zijn uitgebreid beschreven en onderweg ook met pijlen te volgen. Er kan worden gekozen uit de afstanden:  5, 10, 15 en 25 kilometer.

De afstanden 15 en 25 km komen zowel bij de ruïne van huis ter Merwede als langs de lijn van de stadsgrenzen van Dordrecht 800 jaar geleden.

De route van de 5 en 10 km loopt voornamelijk langs het Wantij en komen langs de ruïne van huis ter Merwede. Er is ook een mogelijkheid om de 5 en 10 kilometer route vanaf een andere locatie te starten, de route loopt dan langs de lijn van de stadsgrenzen van Dordrecht 800 jaar geleden.

Volop keuze dus om al wandelend de historie van Dordrecht te ontdekken.

Deze wandeltocht gaat grotendeels door verhard gebied
Deze wandeltocht is geschikt voor nordic walkers

Afstanden en tijden

25 km 08.00-10.00 uur