Overzicht rustplaatsen

Beste wandelaar/wandelaarster,

Je hebt je aangemeld voor de verzorging tijdens de 104e Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen te Nijmegen via de Stichting Wandelsport Dordrecht en Omstreken “SWD”.
Het is alweer het zeventiende jaar, dat de SWD de organisatie van de verzorgingsposten voor haar rekening neemt.
Om één en ander goed te laten verlopen, geven wij elk jaar een overzicht van de locaties van de verzorgingsposten en een aantal andere zaken.

De verzorgingsposten worden aangekondigd door gele borden met het logo van de Stichting in rood en de tekst “Rustpost 100 meter” en “Rustpost 50 meter”. Deze borden worden aan de linkerkant en rechterkant van de weg opgehangen. Verder staan er bij elke verzorgingspost twee grote “beach flags” met opschrift STICHTING WANDELSPORT DORDRECHT. Deze zijn al van verre zichtbaar en zorgen ervoor dat onze verzorgingsposten nog beter herkenbaar zijn.

De mensen, die op de verzorgingsposten werkzaam zijn, zijn te herkennen aan een rode polo en/of rood fleece jack met het logo van de Stichting.

Overzicht rustplaatsen
DE EERSTE DAGDE TWEEDE DAGDE DERDE DAGDE VIERDE DAG
EERSTE VERZORGINGSPOST, 30/40/50KM (Toilet en E.H.B.O aanwezig.)
Is te vinden in Slijk-Ewijk, Oosterhoutsestraat. Na bord “einde Oosterhout” vind je na 1 km aan de rechterkant bij huisnummer 5 de verzorgingspost.

Je moet je bij deze post melden, want er ligt een enveloppe voor je klaar met als inhoud een kaartje met munten. Met deze (afbreekbare) munten kun je jouw consumpties afrekenen. Als de munten op zijn, dan kun je op alle verzorgingsposten een nieuw kaartje met munten kopen. Zo’n kaart kost €.8,–.

Tevens ontvang je een donkergeel polsbandje. Dit donkergele polsbandje moet je zichtbaar dragen, zodat de medewerkers van de SWD kunnen zien, dat je van onze verzorging gebruik maakt.

TWEEDE VERZORGINGSPOST , 30/40/50KM (Toilet en E.H.B.O aanwezig.)
De tweede verzorgingspost is te vinden in Elst. Bij binnenkomst in Elst gaat de Valburgseweg over in de Lange Dreef. Bij de rotonde rechtdoor en na ca. 100 meter vind je onze verzorgingspost aan de rechterkant van de weg, ongeveer ter hoogte van de bushalte.

DERDE VERZORGINGSPOST, 40/50KM (Toilet en E.H.B.O aanwezig.)
De derde verzorgingspost Is te vinden op de Sillestraat richting Nijmegen. Daar waar de Sillestraat een bocht maakt naar links en parallel loopt met de rijksweg A325 naar Nijmegen, staat onze verzorgingspost.

EERSTE VERZORGINGSPOST 30/40/50KM (Toilet en E.H.B.O aanwezig.)
Is te vinden in het bos bij Alverna, ter hoogte van het straatnaambord “Staddijk”. Je hebt hier ongeveer 10 km afgelegd.

TWEEDE VERZORGINGSPOST 50KM (Toilet en E.H.B.O aanwezig.)
Is te vinden in de gemeente Balgoy. De verzorgingspost is op het terrein van de fam. Jans, Torenstraat 4, 6613 AB Balgoy. Let er wel op, dat deze verzorgingspost om 9.00 uur wordt opgeheven, want onze mensen moeten dan door naar de volgende verzorgingspost te Beuningen. Dus 9.00 uur is in dit geval daadwerkelijk 9.00 uur.

DERDE VERZORGINGSPOST 30/40/50KM (Toilet en E.H.B.O aanwezig.)
Vind je in de Gemeente Wychen op de Kasteellaan. De verzorgingspost staat op het grasveld aan de rechterkant na de samenkomst met de 30 km. Je moet hier goed opletten want het is hier vol met andere verzorgingsposten.

VIERDE VERZORGINGSPOST 30/40/50KM (Toilet en E.H.B.O aanwezig.)
Bevindt zich in de gemeente Beuningen. Deze verzorgingspost is te vinden in de groenstrook hoek Papenhaag – Hogewaldstraat. Let hier goed op de borden en de vlaggen.

EERSTE VERZORGINGSPOST 30/40/50KM (Toilet en E.H.B.O aanwezig.)
Is te vinden in Malden, gemeente Heumen op de Verl. Boterdijk. Je moet de Zwerfkei helemaal uitlopen en je komt uit op een fietspad, de Verl. Boterdijk. Na ongeveer 100 meter is er links een kinderspeelplaats en daartegenover op een groenstrook vind je de verzorgingspost.

TWEEDE VERZORGINGSPOST 40/50KM (Toilet en E.H.B.O aanwezig.)
Bevindt zich net na het passeren van Milsbeek op de Zwarteweg op een hoek bij de Diepen. Dit is een zijweg ná het passeren van het voetbalveld van v.v. Milsbeek. De post bevindt zich aan de linkerkant van de weg.

DERDE VERZORGINGSPOST 30/40/50KM (Toilet en E.H.B.O aanwezig.)
Is op de Zevenheuvelenweg na de ingang van de Canadese Begraafplaats, aan de linkerkant van de weg. Komend vanuit Groesbeek is dat ongeveer 1,5 km lopen.

EERSTE VERZORGINGSPOST 30/40/50KM (Toilet en E.H.B.O aanwezig.)
Is te vinden op de St. Walrickweg. Ter hoogte van paddenstoel 22.041 aan de rechterkant van de weg is een verzorgingspost ingericht. Langs de rechterkant van de St. Walrickweg loopt een fietspad. Wij raden je aan dit fietspad te volgen en dan kun je de verzorgingspost niet missen.

TWEEDE VERZORGINGSPOST 30/40KM (Toilet en E.H.B.O aanwezig.)
Is te vinden in de gemeente Heumen, op de splitsing van de 30 en 40 km.
30 km, aan het einde van de Maasbandijk links af, rechtsaf Dorpsstraat, vóór het viaduct is rechts de verzorgingspost. 40 km, aan het einde van de Maasbandijk (vóór de oprit naar de brug), links af tegelpad en stenen trap naar beneden naar de verzorgingspost.

DERDE VERZORGINGSPOST 40/50KM (Toilet en E.H.B.O aanwezig.)
Is voor veel mensen lastig te vinden. Deze ligt in de gemeente Beers, in café De Spijker, Grotestraat 28 aan de rechterkant van de weg.
Je loopt langs de kerk, het eerste café aan de rechterkant loop je voorbij, evenals een plein. De weg maakt daarna een flauwe bocht naar links en juist daar – nogmaals aan de rechterkant – bevindt zich café De Spijker. Je zult jouw consumpties contant moeten afrekenen.
Houd er rekening mee dat de E.H.B.O. post precies om 12.00 uur wordt opgeheven.

VIERDE VERZORGINGSPOST 40/50KM (Toilet en E.H.B.O aanwezig.)
Is te vinden in de gemeente Mook, bij de Kanaalweg/hoek Kerkstraat.

Tot slot is er nog een E.H.B.O post bij Mc. Donalds vlak voor de Scheidingsweg. De wandelverenigingen verzamelen zich hier voor de gezamenlijke intocht en er is hier een E.H.B.O’er aanwezig voor de allerlaatste blaarbehandeling e.d.

Toiletten

Wij hebben dit jaar op elke verzorgingspost een toilet-unit geplaatst. Uitsluitend te gebruiken door degenen die zich hebben aangemeld voor de verzorging en E.H.B.O. van de SWD, herkenbaar aan een donkergeel polsbandje.

Samenvatting
De 30, 40 en 50 km lopers moeten zich melden op de eerste dag bij de eerste verzorgingspost in Slijk-Ewijk.
Zij ontvangen een enveloppe met een kaartje met munten, waarmee consumpties kunnen worden betaald en een donkergeel polsbandje.
Op iedere verzorgingspost kun je steeds munten bijkopen. Zo’n kaartje met munten bestaat uit 6 hele en 8 halve munten, zo’n kaartje kost €.8,00.

Voor blaarbehandeling e.d. in de avonduren moet je je melden op de volgende adressen;
– Wijkcentrum “De Hatert”, Couwenburgstraat 22 te Nijmegen. Je kunt hier terecht van 19.00 uur tot 20.30 uur.
– Vierdaagse Camping Malden, Jufferstraat 1. Voetproblemen? Neem dan contact op met Theo van der Ham, tel. 06-20179483. Hij zorgt ervoor dat een E.H.B.O’er naar de camping komt.
– Groepsaccommodatie “Het Uitzicht”, Wylerbaan 1a, Groesbeek. Je kunt hier terecht van 19.00 uur tot 20.30 uur.

Je bent in het bezit van een donkergeel polsbandje als herkenningsteken.
Dit donkergele polsbandje moet je goed zichtbaar dragen en zo weten onze mensen dat je van onze verzorging gebruik maakt. Bedenk dat je zelf bij de E.H.B.O moet aangeven, dat je verzorging nodig hebt en dat je soms zult moeten wachten voor je aan de beurt bent.

De leden van de verzorgingsteams zijn herkenbaar aan een rode polo met het logo van de Stichting Wandelsport Dordrecht.

Het zijn uiteindelijk allemaal simpele regeltjes. Bedenk dat je met vakantie bent en dat wij samen volop van de vakantie willen genieten.

Wij wensen jou een succesvolle en vooral plezierige 104e Vierdaagse toe.

Het bestuur van de

Stichting Wandelsport Dordrecht en Omstreken

Messenger icon