• za
  16
  jan
  2021
  za
  23
  jan
  2021
  00:00Giessenburg, Giessenhal sportplein 2B 3381LL


  Kenmerken

  Deze wandeltocht gaat grotendeels door verhard gebied
  Deze wandeltocht is geschikt voor nordic walkers  Afstanden en tijden

  De recente maatregelen vanwege de corona hebben ook voor deze tocht weer de nodige aanpassingen gevraagd

  1. we limiteren het aantal deelnemers ( voor deze tocht is dat 300 deelnemers)
  2. inschrijving voor de tocht kan alleen online

  Koek en Zopietocht 16 januari digitaal,

  Beste wandelaar,

  Met onze speculaastocht van 21 november jl. in Maasdam en onze “digitale” kersttocht in Alblasserdam van 12 t/m 19 december jl. hebben we mogen constateren dat het organiseren van een wandeltocht, met inachtneming van de coronaprotocollen gelukkig nog steeds verantwoord kan.

  Ook de wandelaars verdienen een compliment, een ieder houdt zich keurig aan de 1,5 meter afstand en de toegestane groepsgrootte.

  Wij zijn dan ook nog steeds van mening dat wandelen in kleine groepjes en op 1.5 meter afstand moet kunnen en juist op een positieve manier bijdraagt aan gezondheid en welzijn.

  De Koek en Zopie tocht gaan we dan ook weer op een aangepaste manier aanbieden want we willen wandelen mogelijk houden.

  Voor de koek en Zopietocht hebben we dan geen aanmeldpunt of specifieke startlocatie, je kunt de routebeschrijving na inschrijving downloaden, evenals een GPX bestand van de route. De route zelf is niet bepijld maar de routebeschrijving is duidelijk en compleet, en wij bieden een mooie route, met keuze afstanden van 10, 15 of 25 km door mooie delen van de Alblasserwaard,

  Om spreiding van het aantal deelnemers zoveel als mogelijk te kunnen borgen is de tocht te lopen op een zelf te kiezen datum en tijdstip in de periode van 16 t/m 23 januari.

  In deze periode kunt u op de route (let op, alleen tijdens openingstijden van het restaurant)  bij Kathy’s restaurant aanlopen en krijg je daar koffie met een koek tegen inlevering van je startbewijs. Hier kan je ook je wandelboekje laten stempelen en een plaatje krijgen en indien nodig gebruik maken van het toilet.

  Kort samengevat:

  -voor je inschrijving ontvang je een link om de routebeschrijving en een GPX bestand te kunnen downloaden.

  -bij de stop bij Kathy’s restaurant krijg je tegen inlevering van uw inschrijfbewijs gratis koffie en een koek. (uiteraard koffie-to-go)

  -toiletvoorziening bij Kathy’s restaurant.

  -wandelboekjes worden gestempeld en je ontvangt een plaatje.

  -eventueel bestelde medaille wordt hier uitgeleverd.

   

  Wij hopen uiteraard van harte dat je gezond komt wandelen!

  Samen maken we wandelen mogelijk, maar houdt u wel aan de regels

  Inschrijven via wandel.nl, aantal deelnemers is wel gelimiteerd dus vol is vol!

  n.b. op zaterdag 16 januari is Kathy’s al vanaf 09.30 uur geopend

   

  De post is voor de 25 km (werkelijk afstand ca 24,5) op circa 13,5 km, voor de 15 km (werkelijke afstand ca 16,2) op ca 10 km afstand, en voor de 10 km (werkelijke afstand 10,82) op ca 5,5 km

  LET OP! de route van de 15 en 25 km heeft als start het sportplein 2B, 331LL in Giessenburg, de route van de 10 km start bij de Maranatha kerk, Peursumseweg 15 3381 KT in Giessenburg

   

   

     Voorzieningen

  Er is een routebeschrijving beschikbaar
  Alle deelnemers krijgen onderweg een traktatie aangeboden  Contact organisatie

  0184-683532
  0347-320987
  cobidenboer@hetnet.nl
  Bereikbaarheid

  Het startlocatie is bereikbaar per bus  Locatie


   

 • za
  06
  feb
  2021
  00:00Parkeerplaats het Bosch, Nieuwe Rijksweg 8, 4128 BN Lexmond


  Kenmerken

  Deze wandeltocht gaat grotendeels door verhard gebied
  Deze wandeltocht is geschikt voor nordic walkers  Afstanden,tijden en regels

  Een wandeltocht door gebieden rondom Lexmond. afstanden 5-10-15 en 25 km
  Door de coronauitbraak die we hebben gekend, en preventief de daaruit voortvloeiende protocollen om wandelen verantwoord en passend binnen de 1,5 mtr samenleving weer te kunnen laten plaatsvinden hebben ook wij moeten besluiten onze werkwijze aan te passen.

  1. we limiteren het aantal deelnemers ( voor deze tocht is dat 200 deelnemers)
  2. inschrijving voor de tocht kan alleen online ( via wandel.nl) vol =vol. Inschrijving ter plaatste is niet mogelijk
  (inschrijven groepen is online niet mogelijk, groepen kunnen contact opnemen met cobi den boer 0184-683532 ,
  mobiel 06 11224428, of met Theo van der Ham 06-20179483)

  BRUINE BONENSOEPTOCHT 6 FEBRUARI DIGITAAL

  Onze bruine bonensoeptocht stond oorspronkelijk gepland voor 17 oktober jl. Deze kon door de corona maatregelen niet doorgaan en is verplaatst naar 6 februari 2021, bewust een aantal maanden verder omdat we dachten en hoopten dat het virus dan dusdanig onder controle zou zijn dat we de tocht op de normale wijze konden organiseren. Helaas is dat nog steeds niet zo maar na de recente successen van onze digitale kersttocht in Alblasserdam en de koek en zopie tocht in Giessenburg gaan we ook de bruine bonensoeptocht in Lexmond digitaal plaats laten vinden.

  De tocht zal worden gehouden op 6 februari aanstaande.

  Ondanks alle corona maatregelen zien wij namelijk dat het organiseren van een wandeltocht in digitale vorm, met inachtneming van de coronaprotocollen gelukkig nog steeds verantwoord kan, en daarnaast zijn wij nog steeds van mening dat wandelen alleen of samen, en op 1.5 meter afstand moet kunnen en juist op een positieve manier bijdraagt aan gezondheid en welzijn.

  Om die reden bieden we de bruine bonensoeptocht op aangepaste wijze aan.

  Voor de bruine bonensoeptocht hebben we dan geen aanmeldpunt of specifieke startlocatie. Na inschrijving op https://www.wandel.nl/…/evenement/bruinebonensoeptocht.htm ontvang je een bevestigingsmail met een link waar je de routes kunt downloaden, evenals een GPX bestand van de route. De route zelf is niet bepijld maar de routebeschrijving is duidelijk en compleet, en wij bieden een mooie route, met keuze afstanden van 10, 15 of 25 km door mooie delen van de Alblasserwaard.

  Om de deelnemers zo veel mogelijk verspreid te laten lopen kun je zelf je starttijd kiezen op 6 februari en we hanteren een limiet van 200 deelnemers. Er zijn al deelnemers die zich voor 17 oktober hadden ingeschreven en hun inschrijving hebben laten staan. Er kunnen dus nog ongeveer 90 deelnemers inschrijven, vol=vol!

  Op deze dag kan je op de route in de tuin/boomgaard bij B&B de Fruithof aanlopen en krijg je daar een beker bruine bonensoep tegen inlevering van je startbewijs (uitgeprint of tonen via je smartphone). Hier kan je ook je wandelboekje laten stempelen en een plaatje krijgen en indien nodig gebruik maken van het toilet.

  Wij hopen uiteraard van harte dat je gezond komt wandelen!

  Samen maken we wandelen mogelijk, maar hou je wel aan de regels! Houdt zeker ook bij de stop voldoende afstand, alleen met jouw medewerking zijn wij in staat om onze tochten op deze manier aan te bieden.

  Uitgebreide informatie over de wandeltocht kun je lezen via de inschrijflink onder extra informatie.

   
  Voorzieningen

  Er zijn stopplaatsen, geen zitgelegenheid (posten to-go)
  Er is een routebeschrijving beschikbaar  Contact organisatie

  0184-683532
  0347-320987
  cobidenboer@hetnet.nl
  Bereikbaarheid

  Het startbureau is bereikbaar per bus  Locatie


 • za
  27
  feb
  2021
  za
  06
  mrt
  2021
  08,30Parkeerterrein vv EBOH, Schenkeldijk 1, 3328 LA Dordrecht


  Kenmerken

  Deze wandeltocht gaat grotendeels door verhard gebied
  Deze wandeltocht is geschikt voor nordic walkers  Afstanden en tijden

  Door de coronauitbraak die we hebben gekend, en preventief de daaruit voortvloeiende protocollen om wandelen verantwoord en passend binnen de 1,5 mtr samenleving weer te kunnen laten plaatsvinden hebben ook wij moeten besluiten onze werkwijze aan te passen.

  inschrijving voor de tocht kan alleen online ( via wandel.nl) vol =vol. Inschrijving ter plaatste is niet mogelijk
  (inschrijven groepen is online niet mogelijk, groepen kunnen contact opnemen met cobi den boer 0184-683532 ,
  mobiel 06 11224428, of met Theo van der Ham 06-20179483)

  Zuurkooltocht 27 februari en 6 maart digitaal

  Beste wandelaar,

  Met onze voorgaande tochten hebben we laten zien dat het digitaal organiseren hiervan prima en coronaproof kan. Wandelen draagt bij aan de gezondheid en welzijn en we zijn blij dat we dat op de “digitale manier” mogelijk kunnen maken.

  Ook onze zuurkooltocht organiseren we dus digitaal!

  Omdat de belangstelling voor de zuurkooltocht altijd erg groot is willen we meer wandelaars de mogelijkheid geven om verantwoord te wandelen, daarom zullen we de inschrijving voor deze tocht verspreiden over 2 datums, 27 februari en 6 maart.

  Voor beide datums hanteren we een limiet van 300 deelnemers zodat uiteindelijk 600 wandelaars mee kunnen wandelen, vol=vol!

  Je schrijft jezelf dus in voor 27 februari of voor 6 maart en komt ook op de gekozen datum wandelen. Als je liever op zondag of een doordeweekse dag wandelt om drukte te vermijden is dat uiteraard ook mogelijk. Tussen 27 februari en 6 maart is de koffie to go post geopend. Buiten dit tijdsvak kan je uiteraard ook de route wandelen, alleen is er dan onderweg geen rustpost.

  Voor de zuurkooltocht hebben we geen aanmeldpunt of specifieke start-locatie.
  Na inschrijving op https://www.wandel.nl/wandelagenda/evenement/zuurkooltocht.htm  ontvang je een bevestigingsmail met een link waar je de routes kunt downloaden, evenals een GPX bestand van de route. De route zelf is niet bepijld maar de routebeschrijving is duidelijk en compleet, en wij bieden een mooie route, met keuze afstanden van 5, 10, 15, 25 of 35 km door mooie delen in de Dordtse buitenwijken en groengebieden.

  Hoewel de naam zuurkooltocht verbonden is aan het broodje worst met zuurkool wat we normaal aanbieden, zien wij voor dit jaar helaas geen mogelijkheid( de coronamaatregelen) om dit verantwoord aan te bieden. De zuurkool laten we dus in het vat voor volgend jaar!

  Voor deze tocht kun je op de route (van 27 februari tot en met 6 maart en alleen tijdens openingstijden) bij Het Tuinhuis aanlopen en daar krijg je koffie met een koek (i.p.v. broodje zuurkool met worst) tegen inlevering van je startbewijs. Hier kan je ook je wandelboekje laten stempelen en een plaatje krijgen, daarnaast kun je de eventueel bestelde medaille afhalen en is ook gebruik van het toilet mogelijk.

  Daarnaast hebben we voor zaterdag 27 februari, woensdag 3 maart en zaterdag 6 maart voor de langere afstanden (25 en 35 km) nog een koffie-to-go post kunnen regelen bij de Volière in Dordrecht (openingstijden vindt u op de routebeschrijving).

  Kort samengevat:

  -voor je inschrijving ontvang je een link om de routebeschrijving en een GPX bestand te kunnen downloaden.

  -bij de stop bij Het Tuinhuis krijg je tegen inlevering van je inschrijfbewijs gratis koffie en een koek.
  (uiteraard koffie-to-go),

  toiletvoorziening bij het tuinhuis. Op last van de veiligheidsregio is de toiletvoorziening niet toegestaan!

  -wandelboekjes worden gestempeld en je ontvangt een plaatje.

  -eventueel bestelde medaille wordt hier uitgeleverd.

  -voor de langere afstanden is er op 27 februari, 3 maart en 6 maart een koffie-to-go post met toiletvoorziening bij de Volière

   

  Wij hopen uiteraard van harte dat je gezond komt wandelen!

  Samen maken we wandelen mogelijk, maar houdt je wel aan de regels, wandel alleen of samen.

   

  n.b. op zaterdag 27 februari en zaterdag 6 maart is het tuinhuis al vanaf 09.15 uur geopend

   
  Voorzieningen

  Er zijn koffie -to-go posten
  Er is een routebeschrijving beschikbaar
  Alle deelnemers krijgen onderweg bij één van deposten koffie met koek aangeboden  Contact organisatie

  0184-683532
  0347-320987
  cobidenboer@hetnet.nl
  Bereikbaarheid

  Het startbureau is bereikbaar per bus  Locatie


   

 • wo
  21
  apr
  2021
  09:00Noordplein 1, 4225 RT. Noordeloos


  Kenmerken

  Deze wandeltocht gaat grotendeels door verhard gebied
  Deze wandeltocht is geschikt voor nordic walkers  Afstanden en tijden

  een mooie midweek wandeling door prachtige gebieden in de Alblasserwaard, wordt georganiseerd door een samenwerking van stichting wandelsport Dordrecht,e.o., wsv Nooitgedacht en wsv Kinderdijk

  25 km 09.00-11.00 uur
  15 km 09.00-12.00 uur
  10 km 09.00-13.00 uur
  5 km 09.00-13.00 uur
  Het startbureau sluit om 17.00 uur (tijd wanneer je gefinisht moet zijn)

   
  Voorzieningen

  De route is bepijld
  Er zijn rustplaatsen met zitgelegenheid
  Er is EHBO aanwezig
  Er is een routebeschrijving beschikbaar  Contact organisatie

  0184-683532
  0347-320987
  cobidenboer@hetnet.nl
  Bereikbaarheid

  Het startbureau is bereikbaar per bus  Locatie


   

 • wo
  05
  mei
  2021
  08:30Dordrecht, kantine vv GSC, Nieuwe Noordpolderweg50, 3312AD


  Kenmerken

  Deze wandeltocht gaat grotendeels door verhard gebied
  Deze wandeltocht is geschikt voor nordic walkers  Afstanden en tijden

  35 km 08.30-10.00
  25 km 08.30-11.00 uur
  15 km 08.30-12.00 uur
  10 km 08.30-13.00 uur
  5 km 08.30-14.00 uur
  Het startbureau sluit om 17.00 uur (tijd wanneer je gefinisht moet zijn)

   
  Voorzieningen

  De route is bepijld
  Er zijn rustplaatsen met zitgelegenheid
  Er is EHBO aanwezig
  Er is een routebeschrijving beschikbaar  Contact organisatie

  0184-683532
  0347-320987
  cobidenboer@hetnet.nl
  Bereikbaarheid

  Het startbureau is bereikbaar per bus  Locatie


   

 • wo
  12
  mei
  2021
  za
  15
  mei
  2021
  07:00Feesttent Dorpsweg 119, 4223 NG Hoornaar


  Kenmerken

  Deze wandeltocht gaat grotendeels door verhard gebied
  Deze wandeltocht is geschikt voor nordic walkers
  Deze tocht organiseren wij voor de stichting stap&trap in het groene hart  Afstanden en tijden

  40 km 07.00-08.00 uur
  30 km 08.00-10.30 uur
  25 km 08.00-10.30 uur
  15 km 09.00-12.30 uur
  10 km 09.00-12.30 uur
  5 km   09.00-12.30 uur
  Het startbureau sluit om 17.00 uur (tijd wanneer je gefinisht moet zijn)

   
  Voorzieningen

  De route is bepijld
  Er zijn rustplaatsen met zitgelegenheid
  Er is EHBO aanwezig
  Er is een routebeschrijving beschikbaar
  U kunt ook één of meerdere dagen lopen  Contact organisatie

  0184-683532
  0347-320987
  cobidenboer@hetnet.nl
  Bereikbaarheid

  Het startbureau is bereikbaar per auto, openbaar vervoer beperkt  Locatie

   

 • za
  25
  sep
  2021
  09:00zorgcentrum de Merwelanden , Haringvlietstraat 515, 3113 EM Dordrecht


  Kenmerken

  Op 25 september organiseren wij, samen met wsv De Dordtse Vierdaagse een éénmalige wandeltocht in het kader van de viering 800 jaar Dordrecht. De tocht wordt gelijktijdig gehouden met de Burendag, waarbij ook zorgcentrum de Merwelanden, en de Volière, meedoen en invulling geven aan het geheel met activiteiten
  Deze wandeltocht voert naar het oudste gebouw van Dordrecht, te weten de ruïne van huis ter Merwede, ( alle afstanden) , de langere afstanden doen daarnaast het historische deel van de stad Dordrecht aan , en er wordt gewandeld langs de contouren van Dordrecht 800 jaar geleden.
  Deze wandeltocht gaat grotendeels door verhard gebied
  Deze wandeltocht is geschikt voor nordic walkers  Afstanden en tijden

  25 km 09.00-10.30 uur
  15 km 09.00-11.00 uur
  10 km 09.00-12.00 uur
  5 km 09.00-12.00 uur
  Het startbureau sluit om 17.00 uur (tijd wanneer je gefinishd moet zijn)

   
  Voorzieningen

  De route is bepijld
  Er zijn rustplaatsen met zitgelegenheid
  Er is EHBO aanwezig
  Er is een routebeschrijving beschikbaar
  Alle deelnemers krijgen onderweg een traktatie aangeboden  Contact organisatie

  0184-683532
  0347-320987
  cobidenboer@hetnet.nl
  Bereikbaarheid

  Het startbureau is bereikbaar per bus  Locatie