Bruinebonensoeptocht 2021

Loading Map....

Datum/Tijd
Datum(s) - 16/10/2021
Hele dag

Locatie
Sportcomplex het Bosch

Categorieën


Brr…..herfst, regenachtige dagen en weer een stukje frisser, maar nog steeds heerlijk om te wandelen en te genieten van de mooie herfstkleuren, en onderweg lekker opwarmen met een lekkere kop soep. Kom dan ook gerust naar onze bruine bonensoeptocht om dit allemaal te beleven. De bruine bonensoep tocht is een wandeltocht waar u onderweg of voor de 5 km aan de finish kunt genieten van een overheerlijke kop bruinenbonensoep.

Afstanden & starttijdenBereikbaarheidVoorzieningenBeloning

05km 9:00-13:00 uur
10km 9:00-13:00 uur
15km 9:00-11:30 uur
25km 9:00-10:30 uur

Bus

Bepijld
Verhard
Rust
Routebeschrijving
EHBO
Voorinschrijving

Geen
Extra informatie

Terwijl de route van de 5 km voor een behoorlijk deel door het pittoreske Lexmond gaat, gaan de andere afstanden eerst richting het natuurgebied de Zouweboezem, wat bekend staat om zijn grote populatie Purperreigers die waarschijnlijk rond deze tijd dat de wandeltocht gehouden wordt, weer aan het overwinteren zijn in Afrika.
Naast de Purperreiger biedt het gebied nog voldoende ruimte voor vele andere soorten vogels waaronder de Roerdomp en de Steltkluut. Ook vele kleine vogels maken gebruik van het gebied om te overwinteren of om voor het nageslacht te zorgen. In het gebied zijn ook enkele vogelkijkhutten waar u ongestoord naar de vogels kunt kijken.

Na dit natuurschoon gaan we richting de rustpost bij B&B De Fruithof waar in de tuin van de B&B de Bruinenbonensoep op u staat te wachten.
Na de rust loopt u door de Hoogstamboomgaard van de B&B langs de Lek weer richting Lexmond. De 25 km maakt dan nog een mooi rondje richting Vianen door de uiterwaard de Middelwaard naar Vianen waar voor de 25km nog een rustpost heeft in sportcentrum Helsdingen. Na de rust gaat de route weer richting het eindpunt.
Kortom een mooie route, en uiteraard, bepijlde route.

© Copyright 2022 Stichting Wandelsport Dordrecht - mogelijk gemaakt door In Dordrecht Websites
Messenger icon
Send message via your Messenger App